Katrines broccolisalat

I aftes lavede jeg denne broccolisalat.

Salaten er – som oftest – lavet på slump. Jeg kan godt lide at bruge de råvarer og rester, jeg har, så det bliver tit med “en squis af det og lidt af det”.

Når broccoli er dampet og ikke kogt, så kan jeg få alle i familien til at spise det. Så jeg damper!

katrines broccolisalat, broccoli, opskrift

broccolisalat, broccoli, opskrift

broccolisalat, broccoli, opskrift

broccolisalat, broccoli, opskrift

katrines broccolisalat, broccoli, opskrift

Opskriften på Katrines broccolisalat får du her:

  • 1 broccoli
  • 1 pakke bacon
  • 1 stort rødløg
  • 1 stor håndfuld rosiner (mindre eller mere efter behov)
  • ca. 1 håndfuld solsikkekerner
  • 2 spsk. skyr (eller creme fraiche)
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. hvidvinseddike

Sådan gør du:

  • bland skyr, sukker og hvidvinseddike og stil det på køl, så det kan få lov at trække smag
  • del broccolien i små buske og damp det, indtil du synes, det er tilpas sprødt
  • steg bacon sprødt på panden og køl det af på et stykke køkkenrulle, evt. på en tallerken
  • skær rødløget i små tern
  • kort før servering blandes det hele, på nær bacon. Det skal i som det allersidste, LIGE inden serveringen. Ellers bliver det blødt, synes jeg…

 

Som “dyppe-dyppe” til kartoflerne blandede jeg hurtigt en teskefuld pesto med to spiseskefulde skyr. Nemt og tilpas smagsfuld!

IMG_5403

IMG_5404

 

Jeg er vild med broccolisalat, og jeg serverer der gerne til et stykke kyllingebryst eller svinemørbrad. Det er nemt og lækkert! Og sundt 😀

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

GemGem

GemGem

Lær, hvor nemt det er at tiltrække læsere til din blog med denne video.

Du får en kort videoguide, der med 7 nemme trin lærer dig vejen til flere læsere på din blog. 
Du får også et arbejdsark, du kan bruge som en tjekliste ved hvert blogindlæg.

Kærlig hilsen Katrine
 
Ps. Du tilmelder dig samtidig min mailliste

Tak for din tilmelding. Hold øje med din indbakke

Pin It on Pinterest