Opskrift på kartoffel-porresuppe

Jeg elsker kartoffel-porresuppe, og i denne udgave har jeg stegt bacon til samt lunet et ciabattabrød til. Portionen er stor nok til 3 voksne eller 2 voksne og 2-3 børn, alt efter appetit, selvfølgelig.

porresuppe, kartoffelsuppe, kartoffel-porresuppe, suppe, aftensmad, opskrift, lækkert

Opskriften er inspireret af Politikens udgave, og du får min udgave af suppen herunder.

Ingredienser

  • 1 porre
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 25 g smør
  • ca. 450 gram kartofler
  • 1 liter hønse- eller grønsagsbouillon eller vand
  • ca. 1 dl piskefløde
  • ca. 1 tsk. groft salt
  • peber fra kværn
  • 1 pakke bacon

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Skyl dem i en skål eller dørslag 5-10 minutter for at få den værste stivelse ud af kartoflerne – dermed undgår du at din suppe bliver “klistret og gummiagtig”
  • Rens porrerne, og skær dem i ringe
  • Pil og hak løget fint. Varm smør i en gryde, og sauter løgene, til de er klare
  • Tilsæt porrer nogle minutter, og hæld bouillon eller vand på.
  • Lad suppen koge under låg i 30 minutter
  • Steg bacon sprødt og læg det på et fedtsugende papir, indtil det skal knækkes i små stykker, lige inden serveringen (jeg glemte at knække det i stykker inden serveringen – ups…)
  • Blend suppen
  • Tilsæt fløde og kog suppen igennem
  • Smag til med salt og peber

Servér kartoffel-porresuppen rygende varm, med et drys af bacon og lunt brød til.

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

Lær, hvor nemt det er at tiltrække læsere til din blog med denne video.

Du får en kort videoguide, der med 7 nemme trin lærer dig vejen til flere læsere på din blog. 
Du får også et arbejdsark, du kan bruge som en tjekliste ved hvert blogindlæg.

Kærlig hilsen Katrine
 
Ps. Du tilmelder dig samtidig min mailliste

Tak for din tilmelding. Hold øje med din indbakke

Pin It on Pinterest