Italiensk hjemmelavet pizzadej

Jeg elsker pizza, og jeg elsker italiens hjemmelavet pizza endnu mere!

Når jeg laver min egen pizzabund er det altid efter denne opskrift, som du får her 🍕

Ingredienser til 2 pizzabunde:

  • 25 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 tsk sukker
  • 1,5 spsk oliven olie
  • 0,5 tsk salt
  • ca. 300 gram pizzamel, tipo 0

 

Sådan gør du:

Rør gær, sukker og olivenolie ud i vandet. Lad gærblandingen stå lidt. Sigt derefter mel og salt i en anden skål (dette gøres for at gøre dejen let). Arbejd langsomt melblandingen ind i gærblandingen. Da melet suger meget vand til sig, vil jeg anbefale dig at tage 1 dl af gangen og rører det ud i gærblandigen med en gaffel.
Når dejen klistrer for meget fast på gaflen, frigøres melet med fingrene. Når du har ca. 1 dl melblanding tilbage, så pas på med ikke at bruge det hele. Tilføj kun lidt ad gangen. Når dejen er blød og ikke klistrer længere, er den færdig (også selvom, der er mel tilbage)

Del dejen i to lige store boller, pensl med olivenolie og lad dem hæve tildækket (med husholdningsfilm) i mindst en time.

De to portioner dej rulles så tyndt som muligt. Læg de to pizzabunde på hver sin bageplade, tildæk dem med et fugtigt klæde og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.

Tip:

Når jeg ruller pizzadejen ud, gør jeg det altid med olie i stedet for mel. Det gør, at dejen ikke klistrer så meget, og jeg synes, den er meget nemmere at arbejde med.

 

Pynt pizzabundende med dit yndlingsfyld, og bag dem på en brandvarm bageplade eller på en pizzasten, indtil osten er lækker i farven.

pizza, italiensk hjemmelavet pizzadej, pizzabund, opskrift, Italiensk hjemmelavet pizzadej Jeg elsker pizza, og jeg elsker italiensk hjemmelavet pizza endnu mere!

Velbekomme!

 

Kærlig hilsen

Katrine

Lær, hvor nemt det er at tiltrække læsere til din blog med denne video.

Du får en kort videoguide, der med 7 nemme trin lærer dig vejen til flere læsere på din blog. 
Du får også et arbejdsark, du kan bruge som en tjekliste ved hvert blogindlæg.

Kærlig hilsen Katrine
 
Ps. Du tilmelder dig samtidig min mailliste

Tak for din tilmelding. Hold øje med din indbakke

Pin It on Pinterest