Hvad er en widget

 

Hvad er en widget?

plugins, wp-blog, blog, wp, widget, widgets

 

Jeg har blogget i en del år efterhånden. Jeg startede, da Laura var helt lille, og hun er 9 år nu. Så jeg har en del erfaring med i rygsækken efterhånden.

Jeg har prøvet mig frem med mange funktioner i WordPress, og jeg har famlet i blinde. Men jeg har dælme lært meget! Derfor vil jeg gerne dele ud af mine erfaringer, og jeg håber, du kan få glæde af det!

Jeg har ikke altid brugt WordPress til min blog, men jeg er meget glad for, at jeg skiftede til dette. Blogspot var også på tale, men WordPress tiltalte mig mere, da jeg synes, det var noget nemmere for sådan en nybegynder som mig (som jeg jo var dengang).

Widgets i WordPress

I WordPress findes der mange plugins, som du kan installere. Plugins er et program, der kører i baggrunden, som du ikke direkte kan se på din blog. En Widget, derimod, tilføjer noget til din blog, som er enten visuel eller funktionel. Det kan for eksempel være en kontaktformular, Bloglovin’-ikon med tilhørende link eller et simpelt søgefelt.

widget, wordpress, tips, tricks, blogger,

widget, bloglovin'

Oftest finder du en widget i højre eller venstre side af bloggen, alt efter hvilket tema, du har installeret. Du kan også have det i bunden.

På min blog har jeg widgets i højre side og i bunden. Det synes jeg, giver det bedste visuelle resultat.

Her kan du se, at jeg i højre side har installeret

widget, sociale medier

Inde bag ved – altså i admin-feltet ser det således ud med mit tema:

widget, social media icon

Her kan jeg flytte rundt, ændre teksten og rette i selv linkene, således de henviser til de rigtige sider på de sociale medier. Smart, hvis du spørger mig!

Jeg håber, det har givet dig et overblik over en widget og dens funktion. Senere vil jeg vende tilbage med, hvordan du installerer dem og med hvilke, der er mine favorit-widgets 😉

Rigtig god søndag til dig og dine!

Kærlig hilsen Katrine

(Visited 134 times, 1 visits today)
5 Comments
    1. Tak for det, Fie!
      Det vil jeg også gerne vise dig. Jeg tager det med i et senere indlæg 😉

      Fedt, at du fortæller, hvad du gerne vil have. Mere af det, tak 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Få 5 nemme snack-opskrifter
En del af
Nyeste pins
Sådan skal du SEO-optimere

Pin It on Pinterest