Hvad er en widget?

plugins, wp-blog, blog, wp, widget, widgets

 

Jeg har blogget i en del år efterhånden. Jeg startede, da Laura var helt lille, og hun er 9 år nu. Så jeg har en del erfaring med i rygsækken efterhånden.

Jeg har prøvet mig frem med mange funktioner i WordPress, og jeg har famlet i blinde. Men jeg har dælme lært meget! Derfor vil jeg gerne dele ud af mine erfaringer, og jeg håber, du kan få glæde af det!

Jeg har ikke altid brugt WordPress til min blog, men jeg er meget glad for, at jeg skiftede til dette. Blogspot var også på tale, men WordPress tiltalte mig mere, da jeg synes, det var noget nemmere for sådan en nybegynder som mig (som jeg jo var dengang).

Widgets i WordPress

I WordPress findes der mange plugins, som du kan installere. Plugins er et program, der kører i baggrunden, som du ikke direkte kan se på din blog. En Widget, derimod, tilføjer noget til din blog, som er enten visuel eller funktionel. Det kan for eksempel være en kontaktformular, Bloglovin’-ikon med tilhørende link eller et simpelt søgefelt.

widget, wordpress, tips, tricks, blogger,

widget, bloglovin'

Oftest finder du en widget i højre eller venstre side af bloggen, alt efter hvilket tema, du har installeret. Du kan også have det i bunden.

På min blog har jeg widgets i højre side og i bunden. Det synes jeg, giver det bedste visuelle resultat.

Her kan du se, at jeg i højre side har installeret

widget, sociale medier

Inde bag ved – altså i admin-feltet ser det således ud med mit tema:

widget, social media icon

Her kan jeg flytte rundt, ændre teksten og rette i selv linkene, således de henviser til de rigtige sider på de sociale medier. Smart, hvis du spørger mig!

Jeg håber, det har givet dig et overblik over en widget og dens funktion. Senere vil jeg vende tilbage med, hvordan du installerer dem og med hvilke, der er mine favorit-widgets 😉

Rigtig god søndag til dig og dine!

Kærlig hilsen Katrine

Lær, hvor nemt det er at tiltrække læsere til din blog med denne video.

Du får en kort videoguide, der med 7 nemme trin lærer dig vejen til flere læsere på din blog. 
Du får også et arbejdsark, du kan bruge som en tjekliste ved hvert blogindlæg.

Kærlig hilsen Katrine
 
Ps. Du tilmelder dig samtidig min mailliste

Tak for din tilmelding. Hold øje med din indbakke

Pin It on Pinterest