Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/6/9/4/willowlounge.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 26

Fastelavnsboller

Det er jo sæson for at spise og bage fastelavnsboller, og jeg havde egentligt ikke planer om at springe på at bage sådan en omgang i år, men jeg fandt en pose bagefast vaniljecreme ved købmanden og blev fristet…

Opskriften har jeg ladet mig inspirere af hos Valdemarsro, og jeg har tilrettet opskriften, så jeg bedst kan lide resultatet. Jeg er nemlig ikke så vild med kardemomme. Jeg har ikke prøvet at lave dejen på denne måde, hvor mælk og smør lunes sammen, og hvor de tørre ingredienser blandes sammen i en anden skål. Det giver en virkelig blød dej – og et rigtigt god resultat!

Du får min udgave af fastelavnsboller her.

God bagelyst!

fastelavnsboller, opskrift, lækker, lækkert, gode, nemt,

Opskrift på fastelavnsboller

ca. 16 stk.
  • 1 ½ dl mælk
  • 2 æg
  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 6-7 dl hvedemel, måske en smule mere
  • 25 g gær
  • 1 vaniljestang (kornene fra vaniljestangen)
  • ½ tsk salt

Dejen

Mælken lunes i en gryde, til det er omkring lillefinger-varmt. Skru ned for varmen og rør smørret i mælken. Når smørret er smeltet, så tjek at det ikke er blevet for varmt. Passer temperaturen med lillefinger-varmt, så smulres gæren i og du rører rundt.

Ca. 100 gram af hvedemelet blandes i en skål med vanilje (del vaniljekornene med 1 spsk sukker for at dele vaniljekornene), sukker og salt.

Hæld mælkeblandingen fra gryden over i skålen, sammen med de to æg. Rør godt rundt. Tilsæt derefter  resten af hvedemelet, lidt efter lidt. Ælt dejen godt på bordpladen i omkring 5 minutter. Dejen skal være smidig og blød, uden at klistre til hænderne.

Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 30-45 minutter.

Form fastelavnsbollerne

Når dejen har hævet, så rulles den ud i en stor firkant, lidt under ½ cm tykt, og skæres ud i firkanter a ca. 10×10 cm. På hver firkant lægges 1 spsk. vaniljecreme og evt. lidt marmelade. Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og klem dejen godt sammen i samlingerne, så der ikke er nogen steder, hvor fyldet kan løbe ud. Læg dem på en bageplade med bagepapir og samlingen nedad.

Lad fastelavnsbollerne hæve igen i omkring 30-45 minutter under et rent viskestykke. Efter hævningen pensles de med mælk, og så sættes fastelavnsbollerne i en 175 grader varm ovn, bages i omkring 15-20 minutter.

Husk at holde øje med, at de ikke bliver for mørke.

fastelavnsboller, opskrift, lækker, lækkert, gode, nemt,  fastelavnsboller, opskrift, lækker, lækkert, gode, nemt,  fastelavnsboller, opskrift, lækker, lækkert, gode, nemt,  fastelavnsboller, opskrift, lækker, lækkert, gode, nemt,  fastelavnsboller, opskrift, lækker, lækkert, gode, nemt,  fastelavnsboller, opskrift, lækker, lækkert, gode, nemt,

Laura og en klassekammerat hjalp med at pynte dem, med farverigt glasur og krymmel. I love it 🙂

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

Pin It on Pinterest