Bondekonens Chokoladekage

Vera havde til sin fødselsdag bestilt chokoladekage. Nogle gange synes jeg, at en klassisk chokoladekage kan blive tør og kedelig. Til trods for det, så kender jeg ingen børn, der IKKE kan lide den klassiske udgave.

Men det holdt mig ikke tilbage for at prøve en ny variation. Denne variant er meget mild og tilpas svampet. Du får lidt klistrede fingre, og den er IKKE tør!

Portionen her svarer til en hel bradepande.

bondekonens chokoladekage, opskrift

Opskrift på Bondekonens Chokoladekage:

  • 150 g smør
  • 450 g sukker
  • 3 æg
  • 75 g kakao
  • 600 g hvedemel
  • 3 tsk natron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 7,5 dl kærnemælk

Sådan gør du:

Smelt smøret i en lille gryde og rør det med sukkeret.

Tilsæt æg, ét af gangen, og pisk det lyst og skummende.

Bland kakao, mel, natron og vaniljesukker og sigt det i dejen under omrøring – skiftevis med kærnemælken.

Fordel dejen i en bradepande med bagepapir (jeg delte den i to mindre forme).

Bag kagen nederst i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.

 

Jeg pyntede de to helt afkølede kager med sukkerpapir med Frozen-tema på. Det var et HIT! Både pynten og kagerne 😀

Bondekonens chokoladekage, Vera 6 år, fødselsdag, hurra, tillykke

Velbekomme – og god bagelyst!

Kærlig hilsen Katrine

GemGem

Pin It on Pinterest