Squash-hapsere, der er sunde og mættende

Squash-hapsere, der er sunde og mættende

Squash-hapserne kan måske minde lidt op klatkager i udseendet/formen. Men det er også det eneste, de har tilfælles. I søndags kastede jeg mig ud i at udvikle en sund opskrift på squash-hapsere med få ingredienser. Jeg er inspireret af andre opskrifter fra Pinterest, men dem, jeg har “pinnet”, faldt ikke 100% i min smag, så jeg har prøvet mig frem med denne opskrift.

Disse er sunde og med KUN 6 ingredienser. Og så er de nemme at lave!
Der bliver ca. 12 stk af denne portion.

squash, squashhapsere, klatkager, sunde, sundt, opskriftsquash, squashhapsere, klatkager, sunde, sundt, opskrift

Ingredienser til squash-hapserne:

  • 1 squash
  • 2 æg
  • 2 spsk husk
  • 1 løg
  • salt og peber
  • olie til stegning

Sådan gør du:

  • riv squashen på den grove side af rivejernet
  • læg det revne squash i et dørslag og drys med salt. Lad det trække i ca. 10 minutter
  • pres så meget af væden fra squashen med dine hænder og kom det derefter i en skål
  • riv løget på den grove side og pres det meste af væden fra her også. Kom løget op i skålen til squashen
  • tilsæt æggene, husk, salt og peber og rør godt rundt, så der ikke er klumper
  • lad det hvile i 15 minutter, ca.
  • dæk en tallerken/et fad med køkkenrulle. Denne skal bruges til at suge fedtstoffet fra hapserne, når de er stegt
  • tilsæt rigeligt med rapsolie på en mellemvarm pande
  • placer en god skefuld af squash-“dejen” på panden, som var det små pandekager. Jeg kunne have 5 stk. af gangen
  • pres dem flade med bagsiden af skeen
  • steg dem i 2-3 minutter på hver side, til de tager farve
  • lad hapserne køle en smule af på tallerkenen med køkkenrulle og drys straks med salt

squash, squashhapsere, klatkager, sunde, sundt, opskrift

De smager fantastisk! Jo længere tid du steger dem, jo mere sprøde bliver de. Pas på, de ikke bliver for mørke, for så kommer de nemt til at smage brændt.

Jeg serverede disse som tilbehør til kyllingen søndag aften. Det var SÅ godt, og jeg håber, du har mod på at springe ud i denne opskrift 🙂

Skriv i kommentarfeltet herunder, når du har prøvet dem! Jeg er spændt på at høre din reaktion på dem.

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

Indlægget indeholder affiliate. Læs evt. mere om det her

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Følg mig på Facebook
Nyeste pins
En del af