Falslevgård boller – så fik jeg dem endelig bagt

Jeg har bagt boller

Jeg troede, jeg hurtigt kom til at bage boller igen. Men jeg blev klogere.

Jeg troede, jeg nemt lige kunne bikse en dej sammen. Men jeg blev klogere.

Jeg troede, de blev lige så gode, som smagsprøverne til fødevaremarkedet i Nordkraft. Men jeg blev klogere.

‹«♣»›

Tilbage i februar præsenterede jeg stolt en pose økologisk mel, som jeg havde planer om at bage i nærmeste fremtid. Der skulle gå tre en halv måned, før jeg fandt overskud til det.

Jeg bagte dem i sidste uge, og resultatet blev ok. Ikke prangende og ikke noget særligt. De mættede til gengæld godt, og smagen var fin, isæt når de var lune.

Måske blev de ikke helt så gode, fordi jeg æltede dejen i hånden og ikke på maskine. Opskriften lød på at ælte den på maskine i 15 minutter. Jeg ejer ikke en maskine og mine arbejde kunne ikke ælte i så lang tid…

bagt, boller, økologiskOpskriften får du lige her – hvis du skulle have mod på at få dem bagt selv:

  • 15 g gær
  • 1 æg
  • 1 spsk olie
  • 1-2 tsk salt
  • 2 tsk honning
  • evt. 1 dl mandler
  • 6 dl vand
  • 1 kg mel (Falslevgård-boller)

Røres på røremaskine i 15 minutter. Kom mel i lidt efter lidt indtil dejen er en klump omkring dejkrogen. Langtidshæv dejen i køleskab natten over, form boller næste dag og bag dem ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Følg mig på Facebook
Nyeste pins
Pinterest : Belette
12 ting, du ikke vid
12 ting, du ikke vid
Gina is a profession
Hvilket tema skal du
Hvilket tema skal du
Kostumer - især til
Why your blog needs
Love Short pixie hai
https://s-media-cach
Trendy Women’s Short
3-long-silver-pixie-
Copywriting ideas fo
Copywriting ideas fo
Sådan har jeg 5-dobl
blogtips, blogguide,
En del af