Pizzasnegle – god til madpakken

Pizzasnegle til madpakkerne

pizzasnegle, pizza, bage, opskrift

pizzasnegle, pizza, bage, opskrift

pizzasnegle, pizza, bage, opskrift

Jeg har bagt pizzasnegle med surdej. Og de blev rigtig gode, sagde Laura, som har haft dem med på madpakke flere dage nu 🙂

Opskriften på pizzasnegle får du her:

  • 5 g gær
  • 1 dl surdej
  • 2,5 dl lunkent vand
  • ca. 500 g hvedemel
  • salt og lidt sukker

Opløs gæren i surdejen og vandet. Tilsæt salt og sukker og rør rundt. Jeg bruger altid fingrene til disse to første ting. Så er jeg sikker på, at både gæren er opløst og at sukker og salt er rørt ordentligt ud i vandet/surdejen. Herefter vasker jeg mine fingre og tilsætter melet lidt af gangen. Jeg rører med en ske og sørger for at røre alt melet vådt, inden jeg tilsætter mere. Når dejen er tilpas sammenhængende, tager jeg den ud på bordet og ælter med hænderne. Jeg ælter altid i så lang tid, at det passer med cirka 200 tag. Altså 200 gange ælter jeg. Sådan cirka 😉 Der skal tilsættes mel undervejs, og jeg sørger for, at dejen aldrig hænger fast i bordet.

Dejen bliver fantastisk blød og nem at arbejde med. Jeg lader den hæve i en time et lunt sted, inden jeg ruller den ud og pynter den. Jeg bruger samme trick, som når jeg laver almindelig pizza; jeg bruger olie i stedet for mel. Læs evt. om det her.

Som du kan se på billederne, så pynter jeg den med børnevenlige ingredienser. Tomatsauce uden alt for mange tomatstykker. Et drys oregano, lidt salt, revet ost over hele dejen, og skinkestrimler på midten. Jeg ruller den som en roulade og skærer den i tilpas tykke stykker og ligger de fine pizzasnegle på bagepladen. Når de ikke er bagt, ser de ikke vældig appetitlige ud, men det gør de til gengæld, når er færdigbagte. Jeg glemte at tage et billede af de nybagte pizzasnegle, så det må du tænke dig til…

Lad pizzasneglene efterhæve i en god halv time og bag dem i ca. 12-15 minutter, alt efter hvordan din ovn arbejder. Jeg bager altid uden luftvarme, for jeg synes, det hurtigt bliver for mørkt. Min ovn er tilsyneladende hurtig, når den blæser varm luft ud.

Jeg bager dem gerne snart igen – med surdejen – for de smagte godt. Det er som om, dejen smager bedre/af mere.

Har du et godt tip til fyldet i dine pizzasnegle?

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

GemGem

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Følg mig på Facebook
Nyeste pins
En del af