Pita med marineret kylling

Pita med marineret kylling

Jeg er vild med pita. Jeg havde helt glemt det! Og jeg opdagede lige, at mine piger også er vilde med pita. Win-win!

Denne opskrift er pita med marineret kylling og er fra Guldsmedgaard. Marinaden minder mig en smule om saucen til pulled pork. Sød, smagsfuld og rimeligt tyktflydende. Uhm, virkeligt lækkert!

pita, kylling, stegte grønsager, opskrift, dagens middag, velbekomme, lækkert, nemt
Billedet er lånt på Guldsmedgaards hjemmeside.

Jeg lavede denne ret i forrige uge, og der var aaaalt for lidt kylling. Begge piger var vilde med kyllingen, og den er allerede skrevet på næste uges madplan. Næste gang bliver det dog i tortillas, regner jeg med. Med masser af grønt og måske også lige lidt guacamole til!

OG…så skal jeg huske at fortælle, at det er virkeligt nemt at lave denne ret 😀

Ingredienser:

Kylling

  • 300 gram kyllingebryst
  • 1/2 dl olie (jeg brugte rapsolie)
  • 1/2 – 1 dl ketchup
  • 1,5 spsk brun farin
  • 1/4 tsk chiliflager
  • 1/4 tsk spidskommen
  • salt og peber

Sådan gør du:

Rør olie, ketchup, brun farin, spidskommen og chiliflager sammen. Smag marinaden til med salt og peber. Marinaden skal smage sødt, lidt stærkt og ikke mindst, godt 😉

Skær kyllingen i strimler og vend den i marinaden. Lad kyllingen trække i køleskabet natten over.

Varm en pande, tilsæt olie og steg kødet. Vend hele tiden kødet rundt, så det ikke brænder på. Sørg for at panden er varm, men ikke alt for varm. Kyllingen skal være gennemstegt, men ikke stegt tør.

Jeg serverede kyllingen direkte fra panden, og ved siden af havde jeg skåret spidskål i tynde strimler, tomater i kvarte, agurker i små stykker samt rød peber i stænger. Desuden havde jeg sat Hellmann’s mayo på bordet også – min favorit dyppe-dyppe. Det smagte fantastisk sammen, det hele!

Velbekomme.

Kærlig hilsen Katrine

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Følg mig på Facebook
Nyeste pins
En del af