Pesto – den klassiske med basilikum

Pesto – den klassiske med basilikum

Pesto er noget nær det bedste, jeg kan få som tilbehør til maden. Jeg er næsten ligeglad med, hvad det er for noget mad, for jeg synes, pesto passer til det meste. Kan du give mig ret?

pesto, basilikum, pinjekerner, opskrift, hjemmelavet, willowlounge.dk

pesto, opskrift, hjemmelavet, basilikum, pinjekerner, sundt

Pestoen har jeg lavet lidt på slump, og jeg vil gerne dele opskriften med dig.

Pesto med pinjekerner og basilikum

  • 1 basilikumsplante (pluk bladene og skyl dem)
  • 2 poser pinjekerner (de aflange, pakistanske), lidt mere end 1 dl.
  • et halvt et-feds hvidløg
  • friskrevet parmesan, ca. 1-1,5 dl.
  • evt. salt
  • koldpresset rapsolie (du kan også bruge olivenolie, men den er ikke så smagsneutral som rapsolien)

Sådan gør du:

Rist pinjekernerne på panden. De skal kun lige tage farve, de må endelig ikke blive for mørke eller for brændte. Lad dem køle af på et stykke køkkenrulle, mens du tilbereder resten. Riv parmesan, skyl basilikumbladene og pil hvidløgget.

Kom det hele i en hakker/stavblender og tilsæt olien lidt af gangen, indtil du opnår den ønskede konsistens. Det er meget forskelligt fra person til person, hvordan man ønsker pestoen skal være. Så prøv dig frem. Jeg kan godt lide den mere blød end Kenneth. Så jeg bruger mere olie end ham.

Smag til med salt og servér 🙂

Denne pesto smager fantastisk til kylling med mandler og solsikkekerner. Og så er pesto med til at give dig din daglige ration af olie.

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

Læs også: Så nemt erstatter du den dyre olie med en billigere (og sundere)

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Følg mig på Facebook
Følg mig på Pinterest

En del af