Overnight oats eller køleskabsgrød, om du vil

Køleskabsgrød – overnight oats – kold havregrød

Kært barn har mange navne. Og denne grød er kær. Jeg havde helt glemt, hvor godt sådan en køleskabsgrød smager! Og så mætter den altså også godt

Jeg er I K K E grød-spiser, men lige præcis denne kan jeg godt lide. Jeg har prøvet med versioner af den, hvor der skal mælk, skyr eller A38 i. Dem kan jeg ikke lide. Jeg er i virkeligheden ikke den store mælke-elsker, men jeg er til gengæld meget glad for både skyr og A38. Mystisk nok, så kan jeg ikke lide det i grød, kun rent.

Her kommer en lille how-to, af min version:

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vand
  • 4 dadler
  • salt
  • vaniliepulver

 IMG_0043_2IMG_0046_2køleskabsgrød køleskabsgrød

Det hele blandes sammen i en skål, som lukkes tæt og stilles på køl, indtil det skal spises. Dadlerne bliver opløst i blandingen, så de kan næsten ikke ses og slet ikke smages. Eller jo, det giver en dejlig sød smag til grøden. Og dét er fantastisk!

Portionen her er stor nok til to omgange. Når jeg tager første portion (halvdelen), tager jeg den over i en dyb tallerken, tilsætter lidt vand og spiser med velbehag. Nogle gange pynter jeg den med bær, æbler i tern eller pærestykker. Men så er der også fest, haha!

Resten stiller jeg tilbage i køleskabet, indtil næste morgen

Jeg har ikke spist køleskabsgrød i meget lang tid. Jeg har helt glemt at lave den. I det sidste lange stykke tid, har jeg først spist morgenmad, når jeg har afleveret børnene og er kommet hjem igen. Så er der ro på – og ofte har jeg syndet med boller, rundstykker eller noget andet glutenfyldt  …og kaffe!

Nu har jeg grøden klar, og jeg glæder mig allerede til at spise den. Der er godt nok også gluten i havregrynene, men der er ingen sukker, smør, ost eller chokolade, fnis…

Jeg ønsker dig en skøn dag med al den kaffe, du kan drikke 🙂

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Følg mig på Facebook
Nyeste pins
En del af