Oksepie med spinat og feta

Oksepie med spinat og feta

Oksepie er for mig noget meget britisk, og det er en ret, jeg normalt ikke ville springe på. Jeg har fået denne opskrift fra Guldsmedgaard, og jeg blev MEGET positivt overrasket! Meget!

oksepie, opskrift, oksepie, opskrift, oksepie, opskrift,

Umiddelbart, så er det en meget fersk ret, men med få midler får den meget smag! Den smager godt både kold og varm.

Kenneth og jeg fik den til aftensmad, og resterne tog vi hver især med på madpakke. Så jeg vil sige, der er rigeligt til to personer i denne opskrift 🙂

Opskriften på oksepie får du lige herunder.

Ingredienser:

  • 300 gram hakket oksekød
  • 1/2 spsk olie
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 gram spinat (optøet)
  • 1 bøtte feta i tern
  • lidt smør til at smøre fadet med
  • 1 plade butterdej
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du:

Tag butterdejen ud af fryseren og lad den tø op på køkkenbordet i 15-20 minutter.

Brun oksekødet på en varm pande med olie. Krydr med salt og peber. Tilsæt finthakkede løg og hvidløg samt spinaten. Lad retten simre nogle minutter under omrøring og smag til med salt og peber. Dræn fetaen og tilsæt det til kødet.

Fordel kødet i et smurt ildfast fad. Dæk fadet med butterdejen og tryk den godt ned omkring fyldet. Pensl dejen med sammenpisket æg og klip nogle huller i dejen.

Bag pien midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader. Jeg brugte varmluft, selvom jeg ikke plejer at gøre det. Resultatet blev både flot og lækkert.

Server pien med grønt tilbehør. Fx revne gulerødder og spidskål snittet fint.

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Følg mig på Facebook
Følg mig på Pinterest

En del af