Nytårsdessert – chokolademousse med pistacie-krokant

Nytårsdessert – chokolademousse med pistacie-krokant

Kom du godt ind i det nye år? Fik du afsluttet 2015 ligesom du havde ønsket det? I skrivende stund aner jeg ikke, om vi gjorde, for indlægget her er nemlig skrevet i går og planlagt til at blive udgivet i dag. Jeg ELSKER denne mulighed!

Nå, tilbage til den nytårsdessert! Vi er vilde med desserter herhjemme, og nytårsaften skulle ikke mangle noget! Derfor blev Laura og jeg enige om, at vi skulle lave chokolademousse med pistacie-krokant OG brownie med vaniljeis.

Opskriften på brownie har du tilgode til en anden gang, og min udgave af chokolademousse med pistacie-krokant (som er inspireret af Mette Blomsterberg) får du lige her:

Pistacie-krokant

  • 130 gram sukker
  • 75 gram usaltede pistaciekerner

Sådan gør du:
Sukkeret smeltes til en god, gylden karamel. Pistaciekernerne kommes i og ristes med i nogle sekunder. Karamellen hældes straks ud på et stykke bagepapir.

Afkøles helt og hakkes groft med en savtakket kniv.

pistacie-krokant, chokolademousse, nytårsdessert, opskrift, lækkert pistacie-krokant, chokolademousse, nytårsdessert, opskrift, lækkert

Chokolademousse

  • 125 g mørk chokolade, ca. 50%
  • 100 g stuetempererede, pasteuriserede æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 150 g stuetempererede, pasteuriserede æggehvider
  • 1 spsk sukker

Sådan gør du:
Hak chokoladen fint og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad.

Pisk de stuetempererede æggeblommer og sukker til tyk æggesnaps i en skål med en håndmikser.

Pisk i en anden skål de stuetempererede æggehvider og 1 spiseskefuld sukker til en luftig og sej marengs.

Kom ’æggesnapsen’ i den smeltede, lune chokolade og pisk godt. Tilføj en tredjedel af de piskede hvider og pisk godt. Hæld nu chokolademassen over i skålen med den resterende marengs og vend det hele forsigtigt sammen.

Kom chokolademoussen i en engangssprøjtepose uden tylle. Sæt glassene klar og klip et lille hul i posen på 1 cm. Fordel forsigtigt chokolademoussen i glassene og stil dem i køleskabet, indtil de skal serveres.

chokolademousse, pistacie-krokant, nytårsdessert, dessert, opskrift, lækkertchokolademousse, pistacie-krokant, nytårsdessert, dessert, opskrift, lækkert

Servering:
Tag de kolde glas ud af køleskabet og drys med grofthakket pistacie-krokant. Server chokolademoussen kold 😀

Velbekomme! Og rigtigt godt nytår til dig og dine kære.

Nu vil jeg smække fødderne op og nyde denne stille og tømmermændramte dag. Hvad skal du bruge 1. januar på? Måske spise rester af din nytårsdessert? 😉

Kærlig hilsen Katrine

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Følg mig på Facebook
Nyeste pins
Pinterest : Belette
12 ting, du ikke vid
12 ting, du ikke vid
Gina is a profession
Hvilket tema skal du
Hvilket tema skal du
Kostumer - især til
Why your blog needs
Love Short pixie hai
https://s-media-cach
Trendy Women’s Short
3-long-silver-pixie-
Copywriting ideas fo
Copywriting ideas fo
Sådan har jeg 5-dobl
blogtips, blogguide,
En del af