Marineret laks med couscoussalat

Marineret laks med couscoussalat

Opskriften, som jeg deler med dig i dag, var jeg MEGET skeptisk over, da jeg modtod min ugentlige pakke fra Guldsmedgaard. Denne gang var det laks, marineret med lime og honning, og couscoussalat med grønt.

Jeg har i noget tid gået og overvejet, om jeg skulle opsige min aftale med dem, men endnu engang blev jeg positivt overrasket. Så jeg bliver!

Så her til morgen får du en opskrift, som jeg synes, du skal prøve her i efterårsferien. Den er nem, smager skønt, og så er den sund. Win-win!

opskrift, marineret, laks, couscoussalat, guldsmedgaard, sund, lækker, lækkert, nemt, sundt

Opskriften er beregnet til to personer, og der er rigeligt af couscoussalaten.

Ingredienser:

Laks:

 • 300 gram laksefileter
 • saften af en halv lime
 • 1 spsk. honning
 • 1/2 tsk. olie
 • 1/2 tsk. salt

 

Couscoussalat:

 • 2 dl couscoussalat
 • 1 tsk. gurkemeje
 • 5 dl kogende vand
 • 1/2 grønsagsbouillon
 • 1/2 bundt forårsløg
 • 1/2 snackpeber
 • 1/2 agurk
 • 1 pakke rosiner (af de små)

 

Sådan gør du:

Marineret laks

Rør honning, olie og saften af en halv lime sammen. Hæld det over laksen og lad det marinere i køleskabet, så længe som muligt. Gerne mere end en time. Læg laksestykkerne i et ildfast fad, gerne med bagepapir, og drys laksestykkerne med salt. Bag dem i ovnen i 10-15 minutter ved 180 grader. (Jeg bagte disse ved almindelig ovn, uden varmluft, og det er måske derfor, de er så blege at se på. Jeg er klar over, at limen gør den bleg, men jeg synes, kødet plejer at få lidt mere farve).

Couscoussalat:

Vend couscous med gurkemeje. Hæld kogende vand over og kom den halve terning grønsagsbouillon ved og rør rundt. Lad couscoussen trække 5-10 minutter, eller til vandet er fordampet. Rør rundt undervejs.

Hæld eventuelt overskydende vand fra (hvis du ikke har tid til at vente) og lad couscoussen køle af inden grønsagerne kommes i. Snit forårsløg, snackpeber og agurk i fine tern og vend det i, sammen med rosinerne. (Jeg tilsatte ikke rosinerne, men serverede dem i en lille skål ved siden af. Jeg er nemlig ikke selv vild med rosiner, og jeg syntes, det smagte godt uden).

Server til laksen og nyd det!

Velbekomme.

Kærlig hilsen Katrine

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Følg mig på Facebook
Nyeste pins
En del af