Laks med squashpasta

Laks med squashpasta og gremolata

Som du måske allerede ved, så har jeg bestilt en måltidskasse fra Guldsmedgaard. I tirsdags lavede jeg en virkelig lækker og nem ret. Retten indeholder laks, squash og en gremolata, som er af italiensk oprindelse. Den minder meget om pesto, og jeg tilsatte olie og ekstra hvidløg.

laks, opskrift, squashpasta, gremolata laks, opskrift, squashpasta, gremolata

Til to personer skal du bruge følgende:

  • laksefileter (antal alt efter, hvor meget I kan spise)
  • salt og peber
  • 1 squash
  • vand og salt
  • bredbladet persille (jeg brugte cirka en håndfuld)
  • 1 fed hvidløg
  • skal af en økologisk citron
  • olie

Sådan gør du:

Gremolata:

Riv citronskallen, pres hvidløg og hak persillen godt. Bland alle tre dele og tilsæt olie efter behov. Det gør ikke noget, at den er lidt “tynd” – det gør den blot nemmere at fordele over squashpastaen.

Squashpasta:

Riv squash i lange tynde strimler (som pasta) og læg dem i en skål og drys med salt. Hæld kogende vand over, så de er dækket, og lad dem trække i et par minutter. Dræn dem for væske inden servering, og giv dem en smule salt ved serveringen.

Laks:

Steg eller grill laksen og krydr med salt og peber. Hvis der er skind på, så steger jeg dem ved høj varme i kort tid på skindsiden og skruer ned og lader dem stege færdige. Hvis du mener, det er nødvendigt, så giv dem ganske kort tid på den anden side, også ved svag varme.

Server med det samme. Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Følg mig på Facebook
Nyeste pins
En del af