Kylling i wok med karry og kokosmælk

Opskrift på kylling i wok

Forrige tirsdag lavede jeg en lækker ret til aftensmad, og jeg var stærkt inspireret af den frokost, Kenneth og jeg fik, da vi var på en lille smuttur til Flensborg nogle dage forinden.

kylling, wok, ris, opskrift, nemt, lækkert

Opskriften, som jeg har fra Aarstiderne, er til 3 portioner, og du får den her:

  • 2 kyllingebryster

  • 3 fed hvidløg

  • Saft og skal af ½ citron

  • 400 g brune himalayaris (jeg brugte almindelige hvide basmatiris)

  • 100 g løg

  • 1 rød peberfrugt

  • 1 squash

  • ½ bdt bladselleri

  • 400 g gulerødder

  • 2 spsk. madraskarry

  • 1 dåse kokosmælk

  • Evt. mangochutney

  • salt og peber

  • olivenolie

SÅDAN GØR DU:

Kylling
Skær kyllingebryst i strimler på 1½ cm. Sæt en wok over med olie og steg kyllingekødet gyldent. Tilsæt hvidløgsfed i tynde skiver og citronskal i brede spåner og steg videre. Tag kødet af efter et par minutter.

Ris
Skyl risene i koldt vand og kom i 8 dl kogende vand. Kog i 20-25 minutter og lad dem trække under låg i 5 minutter. Krydr med salt.

Karry
Rens/skræl alle grøntsagerne og skær det hele i strimler i hånden eller med mandolin. Steg grøntsagerne, løgene først, i lidt olie ved høj varme til de er gyldne, et par minutter. Tilsæt karry lidt ad gangen (karryen er salt, pas derfor på, når du krydrer). Steg videre et par minutter og tilsæt 1 dåse kokosmælk, samt kødet igen. Kog det hele igennem et par minutter, smag til med citronsaft, evt. lidt salt og peber.

Servér med kogte ris og evt. mangochutney. Pynt gerne med cashewnødder – det smager fantastisk!

kylling, wok, ris, opskrift, nemt, lækkert

Jeg serverede risene ligesom på caféen 🙂 Først i en lille skål, hvor jeg pressede dem let sammen og bagefter over på tallerkenen. Det var et HIT hos ungerne!

kylling, wok, ris, opskrift, nemt, lækkert

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Følg mig på Facebook
Følg mig på Pinterest

En del af