Kødsovs, der har simret hele dagen

Kødsovs er en klar favorit

kødsovs, pasta, spaghetti, tomater, flåede, hakkede, dåseNår jeg laver madplaner – som regel om søndagen – kommer kødsovs ofte på listen. Hvis ikke det er pigerne, der ønsker det, så er det Kenneth. Og jeg laver det gerne, for det er nemt, sund og smager skønt! I lørdags lavede jeg det igen.

Jeg varierer det ikke ret meget, for familien er glad for den udgave, de bedst kender. Er det ikke ofte sådan?! At vi holder os til det vi kender? Sådan har vi det i hvert fald herhjemme 😉

Opskriften får du her.

 • lidt olie/flydende becel
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 500 g hakket oksekød – gerne økologisk, gerne 5-8 %
 • 1 lille dåse tomatpuré – gerne økologisk
 • 1 dåse flåede og hakkede tomater – gerne økologisk
 • ca. 2 dl vand
 • salt + peber
 • spidskommen
 • paprika
 • fløde – jeg havde frossen fløde i isterningeposer. Jeg brugte 4 stk. i denne ret

Start med at svitse løg og hvidløg i olien, kun til løgene er gennemsigtige. Tilsæt salt og kød og brun det godt igennem. Jeg sørger altid for at mase kødet helt flad undervejs mens jeg steger. På den måde undgår jeg at få klumper i kødet, men det bliver delt i de små klumper, som vi bedst kan lide det.

Når kødet er gennemstegt tilsætter jeg krydderier og tomatpuré. Det får lige lov til at svitse et par minutter inden jeg tilsætter vandet. Jeg skruer ned og lader vandet koge ind. Kødsovsen skal ikke blive helt fast, men du skal fornemme, at noget af væsken er fordampet/kogt ind. Herefter tilsætter jeg de flåede tomater, og til sidst tilsætter jeg fløden og lader så gryden stå under låg i 4-5 timer (!!) Jeg rører i gryden et par gange og smager til.

Det er klart det bedste resultat at gøre det på denne måde. Jeg ved godt, at mange familier ofte laver kødsovs på 15 minutter, men konsistensen af kødet og den intense smag er altså bare ikke det samme. Så har du tiden, så tag tiden! Det er det hele værd.

Til kødsovsen kogte jeg to slags pasta til pigerne og Kenneth. Både de lange og de skruede 😉 Til mig selv skar jeg 120 g spidskål helt fint. Det er virkelig godt, synes jeg. Jeg toppede med lidt friskrevet parmesanost. Mums!

Velbekomme.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Følg mig på Facebook
Nyeste pins
En del af