Hummus uden tahin – nem opskrift

Hummus uden tahin

Hummus i en hjemmelavet udgave. UHM!! Denne opskrift er uden tahin. Jeg kan nemlig ikke lide tahin, som er i de købte udgaver. Jeg har derfor – med hjælp fra en medstuderende på kostvejlederuddannelsen – fundet frem til en opskrift, som jeg kan lide! Og den vil jeg gerne dele med dig.

Opskriften er MEGA-nem, både at handle ind til og at lave. Win-win, siger jeg bare!

hummus, uden, tahin, hjemmelavet, sundt, lækkert, olie hummus, uden, tahin, hjemmelavet, sundt, lækkert, olie

Opskrift på hummus

  • 125 g drænede kikærter (jeg køber dem i føtex i en økologisk udgave)
  • 1 fed hvidløg (eller to, hvis de er små)
  • skal og saft af en økologisk citron
  • salt og peber efter smag
  • olie

Sådan gør du:

Start med at dræne kikærterne i et dørslag. Pil hvidløget og find minihakkeren frem. Tilsæt hvidløg, kikærter, skal og saft fra citronen samt salt og peber. Hak det groft i minihakkeren og tilsæt herefter lidt olie. Hak igen og sørg for at få det godt fordelt, så alt bliver hakket. Hvis du synes, så tilsæt mere olie. Hummusen skal have en blød og cremet konsistens, og der må ikke være klumper i.

Det er svært at sige lige præcis hvor meget olie, du skal bruge, for det er forskelligt, hvordan vi ønsker konsistensen af det. Jeg kan godt lide at min hummus er blød, så jeg sparer ikke på olien. Der skal til gengæld heller ikke for meget olie i, for den må ikke være for tynd. Giver det mening?

Jeg spiser denne hummus som dip til gulerødder, om formiddagen eller eftermiddagen. Det smager godt, og så ELSKER jeg altså bare “dyppe-dyppe”-konceptet 😀

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Følg mig på Facebook
Følg mig på Pinterest

En del af