Hjemmelavet Pulled Pork – langtidsstegt

Hjemmelavet Pulled Pork – langtidsstegt

I fredags lavede jeg hjemmelavet, langtidsstegt pulled pork. Jeg har aldrig prøvet at lave det fra bunden selv, men jeg har tit spist det.

Vi elsker pulled pork herhjemme, og jeg vidste, at hvis jeg gjorde mig umage, så ville det blive en stor succes. Og det blev det!

pulled, pork, opskrift, marinade, langtidsstegt, lækkert, velbekomme

Derfor vil jeg gerne dele min udgave af pulled pork med dig. Det er slet ikke så svært, som det lyder. Og det er ikke nødvendigt at gøre sig så umage, som jeg lige først troede… Jeg havde endda overskud til at lave dybstegte løgringe dertil! Dén opskrift vender jeg lige tilbage med.

Opskrift på Pulled Pork

Dag 1:

1 stk. nakkefilet/nakkesteg, ca. 1 kg

Rub:

  • 40 g. farin
  • 40 g. mild paprika
  • 2 tsk. peber
  • 2 spsk. salt
  • 1 spsk. cayennepeber
  • 2 tsk. sennepspulver

Sådan gør du:

Rengør nakkestegen. Denne skal afpudses let, eventuelle sener og fedtansamlinger fjernes, så der er tale om et stort, reelt stykke kød. Derpå skal den have en såkaldt ”rub” – et lag af krydderier.

Bland ingredienserne til rubben og gnid stegen ind i det. Spar ikke på rubben. Pak stegen i en pose og læg den på køl, natten over.

Sauce:

  • 2 dl æblecidereddike
  • 1,5 spsk ketchup
  • 1 spsk farin
  • 2 tsk salt
  • 1-2 tsk chiliflager (alt efter smag)
  • 1 tsk friskkværnet sort peber

Bland alle ingredienser til saucen grundigt og smag til. Saucen skal være sur, sød og stærk. Lad den gerne stå og trække i et lukket glas i køleskabet.

pulled, pork, opskrift, marinade, langtidsstegt, lækkert, velbekomme

Tilberedning af nakkefileten, dag 2:

Nakkefileten skal tilberedes i ovnen i cirka 12 timer, ved 100 grader, indtil den når en kernetemperatur på mellem 93 og 95 grader. Det er derfor utrolig vigtigt, at man har et termometer, da det er ved denne kernetemperatur, at alle fedtmarmoreringerne smelter, og man derfor får det mest møre og saftige kød.

Jeg satte nakkefileten i ovnen omkring kl. 11, så den i alt fik ca. 7 timer i ovnen. Man kan vælge enten at starte ovnen tidligt om morgenen, så stegen er klar til aftensmad, men man kan også sætte den ind aftenen før, og så bare lade den stege ved lidt lavere temperaturer.

Stegen passer egentligt sig selv nu, og en gang i mellem kan du tjekke kernetemperaturen. Stegen bliver næsten helt sort udenpå, dette kaldes også for barken, og man kan vælge at skrabe det meste af – det gjorde jeg – men det kan også sagtens spises. Meget af smagen, og det stærke, sidder her.

Når stegen er færdig, tages den ud og den skal nu hvile i en god halv time.

Herefter kan den trækkes fra hinanden med to gafler. Deraf navnet Pulled Pork.

pulled, pork, opskrift, marinade, langtidsstegt, lækkert, velbekomme pulled, pork, opskrift, marinade, langtidsstegt, lækkert, velbekomme pulled, pork, opskrift, marinade, langtidsstegt, lækkert, velbekomme

Uhm, ser det ikke bare lækkert ud?! 😀

pulled, pork, opskrift, marinade, langtidsstegt, lækkert, velbekomme

Jeg har smurt bollen med Hellman’s Mayo og lagt rigeligt med pulled pork oven på. En smule af saucen hældes over pulled pork, og herefter hjemmelavet coleslaw (dog med halv mayo og halv creme fraiche i stedet for skyr). Til sidst toppede jeg op med to løgringe.

Opskriften på dybstegte løgringe skal jeg nok vende tilbage med. De smager ubeskriveligt godt 😉

Velbekomme, siger jeg bare!

Kærlig hilsen Katrine

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Følg mig på Facebook
Nyeste pins
En del af