Hjemmebagte boller – ca. 12 stk.

Hjemmebagte boller

Disse hjemmebagte boller er VERDENS nemmeste at lave. Det tager ingen tid at lave dejen, og det tager ingen tid at bage.

De bliver sprøde udenpå, og lækre bløde inden i. Intet mindre end en helt fantastisk opskrift!

Ingredienser til 12 hjemmebagte boller

  • 5 gram gær
  • 5 dl vand
  • 10 gram salt
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk sirup
  • ca. 750 hvedemel

Sådan gør du:

  • opløs gæren i vandet (Jeg gør det altid med fingrene – så er jeg sikker på, at det hele er opløst)
  • tilsæt salt, honning og sirup og rør godt rundt (her tager jeg så en god røreske i brug, for at undgå alt for klistrede fingre)
  • tilsæt melet lidt af gangen og rør godt til
  • hvis du ikke har en røremaskine – ligesom jeg – så tag dejen ud på bordet og ælt hele dejen godt sammen
  • du skal bruge ca. 200 “tag” for at opnå en god og blød dej
  • stil dejen til hævning, tildækket med en ren, opvredet klud
  • lad dejen hæve så længe som muligt – gerne i køleskabet til dagen efter. Du kan også sagtens lade den hæve ved stuetemperatur, det fungerer også fint
  • hæld dejen ud på et bord med en smule mel på og lad den ligge en halv times tid
  • skær den ud i 12 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir på
  • pensl bollerne med mælk
  • bag dem først i 5 minutter ved 250 grader varmluft og skru herefter ned til 210 grader og bag dem yderligere 10-12 minutter
  • hold øje med dem undervejs – for der er jo forskel på ovne

hjemmebagte, boller, opskrift, morgenmad, velbekomme

Jeg bagte disse boller forleden, og jeg havde dejen i køleskabet natten over. Det var SÅ lækkert både at lave dem og især at servere dem nybagte og lune til morgenmaden. Uhm!

Snart er det nytårsaften, og feriedagene op til har vi brugt på at have god tid til at gøre lige det, vi har lyst til. Og pludselig fik jeg lyst til at bage igen (!!) 🙂 Det er godt nok længe siden, og det var dejligt, at opskriften var så nem!

Jeg er klar på at bage igen, meget snart 😀

God bagelyst og velbekomme.

Kærlig hilsen Katrine

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Følg mig på Facebook
Følg mig på Pinterest

En del af