Gulerodsbrud – næsten som dem i Salling

Gulerodsbrud – opskrift

Jeg elsker gulerodsbrud, og jeg er vild med dem, som Salling har. Eller har haft, for jeg må indrømme, at jeg ikke er klar over, om de stadig sælger dem. For laaang tid siden købte jeg gerne sådan et gulerodsbrud, når jeg var en tur inde i byen. Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke længere gør det – for de er dæl’me gode!

gulerødder, gulerod, gulerodsbrud, opskrift

Her kommer min udgave af opskriften.

Ingredienser:

  • 5 dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • 5 mellemstore gulerødder
  • En stor håndfuld solsikkefrø og/eller andre kerner, ca. 40 g
  • 3 æg
  • 3 spsk honning
  • 1½ tsk groft salt
  • hvedemel til det passer, ca. 1 kg
  • ½ æg til pensling

Sådan gør du:

Opløs gæren i det fingerlune vand.
Riv gulerødderne på den groveste side af rivehjernet og tilsæt dem sammen med solsikkefrø, æg, honning og salt.
Rør mel i lidt af gangen til du ikke kan røre mere og hæld den klistrede masse ud på bordet.
Tilsæt mel og ælt til du synes at konsistensen er god.
Ælt dejen i 5 min. (Den skal klistre lidt på hænder og bord.)
Kom en lille smule mel uden på klumpen og stil den til hævning i skålen i 30 min.
Kom bagepapir på to bageplader.
Kom dejen i små klumper på bagepapiret. (husk, at de bliver større efter den anden hævning).
De skal ikke formes men nærmere være deforme klatter.
Pensl klatterne med æg og lad dem hæve i 45 min.
Tænd ovnen på 200 grader og bag brudene i 12- 15 min., eller til de er gyldne.
De kan sagtens fryses og lunes herefter.

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Følg mig på Facebook
Nyeste pins
En del af