Fyldte auberginer

Fyldte auberginer

Auberginer har aldrig været en favorit herhjemme, og jeg er i gang med at lære at spise den. Aubergine indeholder mange kostfibre, og den mætter derfor godt. Jeg tester derfor forskellige opskrifter af, og når jeg finder frem til en måde, hvor jeg synes, den er ok at spise, deler jeg selvfølglig gerne med dig!

Så her kommer min udgave af fyldte auberginer. Opskriften er til to personer.

fyldte auberginer, aubergine, opskrift, sundt

Opskrift på fyldte auberginer:

  • 400 g hakket kalvekød (oksekød kan også bruges, men kalvekød indeholder mindre syre)
  • rapsolie til at stege i
  • 1 løg
  • 50 g champignoner
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 stænger blegselleri
  • salt og peber
  • evt. vand
  • 2 store auberginer
  • 2 spsk. revet ost 45%

Sådan gør du:

Varm olien op og steg kalvekødet der i. Når kødet er gennemstegt, tilsættes hakket løg og hakkede champignoner. Lad det simre, mens du deler auberginen på langs og skraber indmaden ud. Sørg for at få så meget af indmaden ud, så du får så stor en skål som muligt. Når du har en stor skål, har du mere plads til kødet 😉

Hak aubergineindmad, gulerod og selleri. Kom det i gryden og lad retten simre videre i 3-4 min. Rør evt. 3-4 spsk. vand i og smag til med salt og peber.

Fordel fyldet i de fire halve auberginer, og sæt dem i et ovnfast fad. Drys med ost. Hæld 1 dl vand ved og bag auberginerne i ovnen ved 225 grader i 20-25 min., til den føles lidt blød. Hold øje med dem undervejs, og skru eventuelt ned for varmen, hvis auberginerne bliver for mørke på toppen. Du kan ligge et stykke staniol over, når osten er gratineret. På denne måde undgår du, at de bliver alt for mørke.

Servér de fyldte auberginer med salat til.

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Følg mig på Facebook
Følg mig på Pinterest

En del af