Frokostmuffins med røget laks, mozzarella og spinat

Frokostmuffins med røget laks, mozzarella og spinat

Frokostmuffins er ikke muffins, som vi kender det. Det er ikke kage, og de smager ikke sødt. I stedet er disse fyldt med masser af smag – og de er en lille smule besværlige at lave. Altså besværlige på den måde, at der skal en del forskellige ingredienser i, og det er lidt noget gratværk.

De kan også bruges som morgenmadsmuffins, og de indeholder masser af protein, hvilket betyder, at de mætter godt! De indeholder ikke stivelse, hvorfor de er SUPER-gode at spise til morgenmad. Se mere om netop dét under punkt 2, lige her.

Opskriften er på 12 stk., og der er protein nok i ét styk til at få dækket dit (mit) proteinbehov til et enkelt måltid.

frokostmuffins, røget laks, protein, lækkert, sundt, opskriftfrokostmuffins, røget laks, protein, lækkert, sundt, opskrift frokostmuffins, røget laks, protein, lækkert, sundt, opskrift

Opskrift på frokostmuffins

  • 12 æg
  • 12 stk. frossen spinat (de er frosset i sådan nogle små klumper/stykker)
  • 200 g røgt laks, gerne øko
  • 1 mozzarellaost, gerne øko (125 g)
  • 1 spsk Cape Herb & Spice Peri Peri
  • Revet citronskal af 1 hel øko-citron
  • 2 spsk. loppefrøskaller (husk)
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 12 cherrytomater

Sådan gør du:

Optø spinaten. Det tager noget tid, så sørg for at tage den op i god tid. (Min var ikke helt optøet, så jeg lagde den frosne klump ned i midten af formen).

Skær laks og ost i tern. Bland æg, citronskal, peri peri, salt, loppefrøskaller i en skål og rør rundt med en gaffel. Når du bruger en gaffel, er du sikker på at få fordelt loppefrøskallerne og æggene ordentligt.

Tilsæt herefter laks og ost. Vend det forsigtigt rundt. Tilsæt til sidst bagepulver og vend rundt, til det er rørt ud i hele dejen.

Fordel de 12 stk. spinatklumper i formene, og kom herefter dejen i muffinsforme. Brug gerne en is-ske til at dosere med. Fordel dejen så lige som muligt, så der er lige meget dej i alle formene. Afslut med at putte en tomat på toppen. Det gør ikke noget, at tomaten falder ned i formen.

Bag de 12 frokostmuffins i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. Husk at holde øje med dem, der er jo stor forskel på ovne.

Mine voksede op over kanten på formen og var rigtige flotte, da de kom ud af ovnen. De faldt dog lidt sammen, da de kølede ned.

Jeg har fordelt muffinsene i små lynlåsposer, og nogle af dem står i køleskabet og venter på at komme med i Fårup Sommerland, og resten har jeg frosset ned. Jeg har nemlig planer om at bruge dem som en nem madpakke, når hverdagen går i gang igen 🙂

Velbekomme og god bagelyst!

Kærlig hilsen Katrine

Indlægget indeholder affiliate. Læs evt. mere om det her

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Følg mig på Facebook
Følg mig på Pinterest

En del af