Fish’n chips med ærtemos

Fish’n chips med ærtemos – opskrift fra Guldsmedgaard

Søndag lavede jeg denne ret. Fish’n chips med ærtemos. Dette er endnu en opskrift fra Guldsmedgaard. Guldsmedgaard kan jeg næsten ikke gøre nok reklame for. Jeg er meget tilfreds med deres levering, udvalg og opskriftsforslag.

fish, chips, opskrift, guldsmedgaard

Opskrift til to personer:

Fish:

  • ca. 300 gram hvid fisk
  • 1 sammenpisket æg
  • 1 tsk. groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 gram mel
  • 75 gram rasp
  • olie til stegning
  • 1 citron

Chips:

  • 1000 gram bagekartofler
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk. salt

Ærtemos:

  • 500 gram ærter
  • 1 terning grønsagsbouillon
  • citronsaft

Sådan gør du:

Fish: Skær fisken i tykke stave. Pisk æg, salt og peber godt sammen. Vend først fisken i mel, så æg og til sidst rasp. Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande. Steg fiskestykkerne ved jævn varme i 3 min. på hver side – til de er sprøde.

Chips: Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Vend dem i olie og salt (ryst dem i en pose). Fordel på en bageplade med bagepapir på og bag dem ved 200 grader i 30-40 minutter. Hold øje med dem!

Ærtemos: Kom ærter og bouillon i en gryde. Dæk med vand og lad dem koge i 5-7 minutter. Hæld vandet fra, men gem det. Mos ærterne med en stavblender. Tilsæt lidt af kogevandet og citronsaft til du får en passende konsistens og smag.

Tip: Ærtemosen skal blendes i rimelig lang tid. Jeg var lidt for hurtig, og jeg fik dermed en lidt klumpet udgave, som jeg ikke selv var så vild med. Den var også lidt tør, så jeg tror sagtens, den kunne have taget lidt mere af bouillonvandet.

Det var et hit hos Vera med fisken. Med masser af remoulade til. Det var en god måde at få hende til at spise lidt fisk 😉

fish, chips, opskrift fish, chips, opskrift

Velbekomme!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Følg mig på Facebook
Følg mig på Pinterest

En del af