Fast blomkålspizza

Fast og næsten sprød blomkålspizza

Jeg har før prøvet at lave blomkålspizza, men ikke med den store succes. Denne gang ændrede jeg en smule i fremgangsmåden, hvilket gjorde resultatet MEGET bedre!

Jeg har ladet mig inspirere af Madbanditten, og jeg har brugt husk i stedet for profiber. Forskellen kender jeg ikke, men jeg er meget tilfreds med den pizza, som jeg fik ud af det.

Opskriften er rigelig stor til 2-3 personer, eller til 2-3 madpakker, som jeg gjorde. Jeg synes, det mætter dejligt, og så smager det også skønt dagen derpå!

blomkål, snittet, blomkålspizza, opskrift, fast og sprød

Ingredienser til en pizzabund (en bageplade) til 3-4 personer

  • 500 g blomkål
  • 100 g revet parmesanost
  • 1 tsk oregano
  • 1 spsk Husk
  • 2 æg
blomkål, snittet, blomkålspizza, opskrift, fast og sprødblomkål, snittet, blomkålspizza, opskrift, fast og sprød blomkål, snittet, blomkålspizza, opskrift, fast og sprødblomkål, snittet, blomkålspizza, opskrift, fast og sprød blomkål, snittet, blomkålspizza, opskrift, fast og sprød blomkål, snittet, blomkålspizza, opskrift, fast og sprød

Sådan gør du:

  • Opvarm ovnen til 225 grader varmluft
  • Riv blomkål til blomkålsris (jeg gjorde det med min minihakker og havde en skål under)
  • Overhæld blomkålsris med kogende vand og lad dem ligge heri i 1-2 minutter. Hæld dem over i en si og dræn vandet fra.
  • Hæld nu blomkålsris over i et rent viskestykke og knug al væsken ud af. Bliv ved med at knuge væsken fra – der kan være rigtigt meget deri. Fortsæt indtil den er næsten helt tør
  • Hæld de tørre blomkålsris i en skål og bland med revet parmesan, oregano, husk og æg. Rør sammen til en fast dej
  • Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og hæld dejen ud herpå. Læg et andet stykke bagepapir ovenpå og rul dejen flad med kagerullen ovenpå det øverste bagepapir. Fordel dejen så godt ud i kanterne som muligt
  • Fjern forsigtigt det øverste lag bagepapir med det samme og flyt blomkålsbunden over på en bageplade (fx ved at holde bagepladen i niveau med køkkenbordet og trække bagepapiret med dejen ud på den)
  • Forbag dejen i den forvarmede ovn i ca. 12 minutter, eller til den er dejligt gylden både i midten og i kanterne
  • Tag ud og lad afkøle
  • Løft eller let forsigtigt den afkølede blomkålsbund fra bagepapiret ved hjælp af en spatel. Herved undgår du, at den klistrer fast i bagepapiret. Bunden skal ikke flyttes, bare lige lettes fra papiret
  • Fordel dit ønskede fyld på pizzaen (tomatpuré først, herefter ost og herefter kød/grønt). Bag igen i ovnen i 5-7 minutter, eller til osten er smeltet, og pizzaen ser dejlig ud
  • Lad igen pizzaen afkøle, inden du serverer den eventuelt med en dejlig salat til

Jeg havde ikke pyntet min blomkålspizza med ret meget, for jeg havde ikke noget på lager. Så det blev til ost med ost på 😉 Og det smagte altså rigtigt godt. Den var både fast og god.

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

Indlægget indeholder affiliate. Læs evt. mere om det her

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Følg mig på Facebook
Nyeste pins
Pinterest : Belette
12 ting, du ikke vid
12 ting, du ikke vid
Gina is a profession
Hvilket tema skal du
Hvilket tema skal du
Kostumer - især til
Why your blog needs
Love Short pixie hai
https://s-media-cach
Trendy Women’s Short
3-long-silver-pixie-
Copywriting ideas fo
Copywriting ideas fo
Sådan har jeg 5-dobl
blogtips, blogguide,
En del af